وقتی بی نمک میشوید چه بلایی سرتان می آید؟

به گزارش پرسینا بلاگ، مصرف نمک بایستی در حد تعادل باشد همانطور که مصرف بیش از آن برای سلامتی خطرناک است کمبود نمک بدن را به سمت مسائل جدی خواهد کشاند.

وقتی بی نمک میشوید چه بلایی سرتان می آید؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک، مصرف بیش از حد نمک باعث افزایش فشار خون می گردد و سازمان های بهداشت توصیه می نمایند که از آن به میزان متعادل یعنی چیزی حدود 1500 تا 2300 میلی گرم در روز مصرف کنیم .با این حال، با توجه به این که مصرف بیش از حد نمک باعث ایجاد مسائل خطرناکی می گردد، مصرف کم آن هم مسائلی را برای شخص به وجود می آورد. در این قسمت از سلامت ، به تعدادی از عوارض ناشی از کمبود نمک بدن و عنصر سدیم در بدن پرداخته ایم.

مضرات و اثرات کمبود نمک روی اعضای بدن کلسترول

1. افزایش احتمالی مقاومت به انسولین

مطالعات اجرا شده نشان می دهند که کمبود میزان نمک در بدن، منجر به افزایش احتمال مقاومت بدن نسبت به انسلولین موجود در خون می گردد و مقاومت به انسولین زمانی اتفاق می افتد که سلول های بدن به سیگنال های هورمون انسولین پاسخ نمی دهند؛ و این امر منجر به افزایش میزان انسولین و قند خون در بدن می گردد.

اعتقاد بر این است که مقاومت به انسولین عامل اصلی بسیاری از بیماری های جدی، از جمله دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است.

آزمایشات اجرا شده بر روی 152 نفر نشان داد که مقاومت به انسولین در افرادی که در طول 7 روز از رژیم غذایی بدون نمک پیروی نموده اند افزایش یافته است و البته این مطالعات از نظر جمعیت مورد آزمایش قرار گرفته و میزان محدودیت نمک متفاوت بوده که ممکن است دلیل تفاوت در نتایج آزمایشات باشد.

2. کمبود نمک باعث کاهش بیماری های قلبی نمی گردد

درست است که کاهش میزان نمک مصرفی می تواند منجر به کاهش فشار خون شخص گردد، با این حال فشار خون تنها عاملی برای بروز بیماری هایی مانند حمله قلبی و مرگ است.

مطالعات متعددی به منظور آنالیز اثرات رژیم های غذایی کم نمک در بروز سکته های قلبی، سکته های مغزی و خطر مرگ پرداخته اند و چندین مورد از مطالعات نشان دادند که مصرف کمتر از 3000 میلی گرم نمک در روز باعث افزایش خطر مرگ در اثر بیماری های قلبی و سکته مغزی می گردد.

با این حال چنانچه در نمناک گفته ایم مطالعات دیگر نتایج متناقضی را گزارش کردند و ین مطالعات که در سال 2011 انجام شد نیز حاکی از افزایش احتمال بروز بیماری های قلبی در اثر کاهش مصرف نمک بود.

3. افزایش خطر مرگ در اثر نارسایی های قلبی

نارسایی قلبی در اثر عدم پمپاژ مناسب خون توسط قلب برای رساندن اکسیژن مورد احتیاج به اعضای بدن اتفاق می افتد و این به معنی از کار افتادگی قلب نیست اما یک مشکل جدی برای بدن شخص به حساب می آید و کاهش میزان مصرف نمک نیز باعث افزایش نارسایی های قلبی می گردد.

طبق آزمایشات اجرا شده، کمبود نمک موجود در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری های قلبی باعث افزایش خطر مرگ آن ها می گردد در حالی که به بیشتر این بیماران توصیه می گردد از مصرف نمک خودداری نمایند که این امر می تواند بسیار خطرناک باشد. با این حال برای رسیدن به نتایجی محکم و قابل استناد احتیاج به انجام تحقیقات بیشتری می باشد.

4. رژیم غذایی کم نمک می تواند باعث افزایش کلسترول LDL و تری گلیسیرید ها در بدن شخص گردد

عوامل بسیاری خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند که یکی از این عوامل افزایش میزان کلسترول LDL و تری گلیسیرید ها می باشد. بعضی از مطالعات نشان می دهند که رژیم های غذایی کم نمک ممکن است سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرد ها را افزایش دهد.

محققان طی یک آزمایش که در سال 2003 بر روی افراد سالم انجام شد دریافتند رژیم غذایی کم نمک باعث افزایش 4.6% کلسترول LDL و افزایش 5.9% تری گلیسیرید ها در بدن آن ها می گردد و آنالیز های اخیر مبنی بر افزایش 2.5% کلسترول و افزایش 7% تری گلیسیرید ها هستند .

از این گذشته کاهش مصرف نمک تاثیر بسیار جزیی در کاهش میزان قند خون در افراد دارای فشار خون بالا دارد.

5. افزایش خطر مرگ در افراد مبتلا به دیابت

دیابت خطر بروز حملات قلبی را افزایش می دهد و با این وجود که به بیماران دیابتی توصیه می گردد که از مصرف نمک خودداری نمایند، جالب است بدانید که کاهش نمک باعث افزایش خطر مرگ در هر دو نوع بیماری دیابت می گردد.

با این حال در این مورد احتیاج به انجام آزمایشات و مطالعات بیشتری است.

6. افزایش خطر هیپوناترمیا (سطح پایین نمک موجود در خون)

هیپوناترمیا به کاهش میزان نمک خون گفته می گردد و علائم این بیماری مشابه علائم ناشی از کمبود آب بدن است و در موارد شدید تر، مغز ممکن است دچار تورم گردد که این امر منجر به بروز سردرد، تشنج، کما و حتی مرگ خواهد شد . افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به هیپوناترمیا هستند و این امر به این دلیل است که افراد مسن بیشتر به انواع بیماری ها مبتلا می شوند و در پی آن ممکن است دارو هایی مصرف نمایند که باعث کاهش میزان نمک موجود در خونشان گردد.

همچنین، ورزشکارانی که به ورزش های استقامتی می پردازند نیز در معرض خطرهیپوناترمیا هستند. این بیماری در ورزشکاران، در اثر عدم نوشیدن اب کافی بروز پیدا می نماید.

چه میزان نمک (سدیم) باید به صورت روزانه مصرف گردد ؟

مصرف زیاد نمک برای انسان مضر است اما با این وجود مصرف کم آن هم خطر آفرین است؛ بنابراین برای پیشگیری از ایجاد بیماری های ناشی از مصرف بیش از حد و یا عدم مصرف آن ضروری است که از نمک به میزان احتیاج مصرف گردد.

میزان 3000 تا 5000 میلی گرم در روز میزان مطلوبی برای استفاده از نمک است و این میزان برابر با مصرف 1.5 تا 2.5 قاشق چای خوری در طول روز می باشد.

با این حال ممکن است کاهش مصرف نمک در بعضی افراد مانند کسانی که فشار خون بسیار بالایی دارند، ضروری باشد و بنابراین اگر پزشک به شما توصیه نموده از مصرف نمک خودداری کنید به توصیه او عمل کنید.

بسیاری از غذاهای کنسروی و غذا های فرآوری شده حاوی مقادیر بالایی از نمک هستند که مصرف آن ها توصیه نمی گردد. افزودن مقداری نمک به غذا های سالم خانگی برای بهبود طعم آن ها، مناسب و بی خطر است.

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 5976

به "وقتی بی نمک میشوید چه بلایی سرتان می آید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقتی بی نمک میشوید چه بلایی سرتان می آید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید