طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط؛ در بطری شیشه ای استریل

به گزارش وبلاگ درگهان، ترشی بامیه یکی از انواع ترشی خوشمزه است و مخلوط کردن آن با سبزیجات دیگر باعث تکمیل طعم بامیه می گردد. ترشی در اغلب سفره های ایرانی صندلی خاصی دارد و در کنار بسیاری از غذا ها سرو می گردد. در این مقاله با طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط در بطری شیشه ای استریل و نکات مهم تهیه آن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط؛ در بطری شیشه ای استریل

یکی از چاشنی های مهم در آشپزی خاورمیانه ترشی است. مردم آسیایی در گذشته از انواع خوراکی ها ترشی درست می کردند. یکی از روش های نگهداری سبزیجات به صورت طولانی مدت، قرار دادن آنها در محلول آب نمک و سرکه است.

ایجاد PH اسیدی باعث می گردد که باکتری ها و قارچ ها نتوانند در محیط رشد نمایند و همین مساله از فاسد شدن سبزیجات جلوگیری می نماید. امروزه تنها دلیل تهیه ترشی نگهداری خوراکی ها نیست بلکه افراد از طعم انواع ترشی در کنار غذاهایی مانند دمپختک، لوبیا پلو و ... لذت می برند.

از انواع ترشی های معروف می توان ، کلم، بادمجان، مخلوط و بندری را نام برد. مسئله ای که معمولا افراد در تهیه ترشی با آن روبرو می شوند، کپک زدن ترشی است. یکی از راه های حل این مشکل، استریل کردن بطری های شیشه ای است. در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه استریل کردن بطری ها، طرز تهیه یک نوع ترشی بامیه مخلوط، و نکات مهم در تهیه این ترشی آشنا سازیم.

مراحل استریل کردن بطری های شیشه ای

برای استریل کردن بطری های شیشه ای دو روش وجود دارد:

استریل کردن در آب جوش

  1. ابتدا بطری ها را تمیز بشویید.
  2. در یک قابلمه بطری ها را از پهلو، کنار هم بچینید.
  3. قابلمه را پر از آب کنید به گونه ای که بطری ها در آب غرق شوند.
  4. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید آب آن برای مدت 30 دقیقه بجوشد.
  5. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید بطری ها خنک شوند، سپس آنها را از قابلمه خارج نموده و به صورت سروته بر روی یک پارچه نخی تمیز قرار دهید تا خشک شوند.

استریل کردن در فر

  1. بطری هایی که قبلا شسته و خشک نموده اید در فر خاموش بچینید.
  2. در فر را ببندید و آن را روشن کنید، حرارت فر را روی 120 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  3. پس از 20 دقیقه فر را خاموش کنید، در فر را باز کنید و اجازه دهید شیه ها داخل فر بمانند تا خنک شوند.
  4. برای استریل کردن درب شیشه ها بهتر است از همان روش جوشاندن بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه مخلوط

گل کلم200 گرم
هویج100 گرم
بامیه ریز200 گرم
نعنا و ترخونبه میزان لازم
آب گوجه فرنگی1 پیمانه
سرکه انگور2 پیمانه
سیر2 حبه
نمک1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط

  1. سبزیجات را تمیز بشویید و روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید تا خشک شوند، سپس آنها را خرد کنید.
  2. به ترتیب گل کلم، هویج، بامیه، سبزی، و در مرحله آخر نمک و دو حبه سیر را لایه به لایه در داخل شیشه بریزید.
  3. سرکه را به شیشه پر شده از سبزیجات اضافه کنید و سپس آب گوجه فرنگی را تا جایی که شیشه کاملا پر گردد روی آن بریزید.
  4. درب شیشه را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید تا برسد.
  5. بعد از حدود 15 الی 20 روز، ترشی آماده است، می توانید درب شیشه را باز نموده و از آن بهره ببرید.

نکات مهم در تهیه ترشی بامیه مخلوط

  • برای شستن گل کلم، یا آن را داخل آب خیلی سرد بریزید تا شته های ریز از آن خارج شوند، و یا به مدت 1 الی 2 ثانیه در آب خیلی گرم بریزید و سپس در آب سرد بریزید تا تمیز گردد.
  • برای تهیه آب گوجه فرنگی، گوجه را خرد کنید و کمی نمک به آن بزنید، اجازه دهید گوجه در یک ظرف دردار به مدت 2 الی 3 روز بماند و سپس آن را صاف کنید.
  • برای خرد کردن گل کلم، از چاقو استفاده نکنید و آن را با دست خرد کنید تا پلاسیده نگردد.
  • برای تهیه ترشی از شیشه با دهانه باز بهره ببرید.
  • بهتر است ترشی را با سرکه انگور قرمز درست کنید که خواص زیادی دارد.
  • بهتر است ترشی را به مقدار کم درست نموده و در جای خنک نگهداری کنید تا زود مصرف گردد و کپک نزند.
منبع: ستاره

به "طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط؛ در بطری شیشه ای استریل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط؛ در بطری شیشه ای استریل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید